Tietoa meistä

Tervetuloa tärkeiden asioiden pariin. Tämä on pieni sivusto, jolla on esillä todella ajankohtainen aihe, nimittäin energiankulutus ja se, miten sitä voidaan ehkäistä tai ainakin hillitä. Maailmalla tiedemiehet ja insinöörit pyrkivät jatkuvasti kehittämään uusia ratkaisuja, joiden avulla alati paheneva tilanne saataisiin elpymään. Faktat on lyöty pöytään. Energiantarve tulee kasvamaan noin puolella seuraavan viidentoista vuoden sisällä. Emme voi vaan jatkaa huoletonta energiankulutusta ja odottaa, että asia tulee ratkaistuksi kuin itsestään. Tämän vuoksi on syytä tarkkailla sitä, kuinka omilla toimillaan kuormittaa ympäristöä ja aiheuttaa hallaa paitsi itselleen ja kanssaeläjilleen, myös tuleville sukupolville.

Yksi keskeisessä roolissa oleva pelastus ovat erilaiset vaihtoehtoiset energianlähteet ja uusiutuva energia. Esimerkiksi aurinkovoima, tuulivoima, vesivoima, erilaiset maa- ja biokaasut, biomassa, fuusioenergia ja jätepolttoaine ovat tärkeässä asemassa ja niihin on syytä kääntää katse mitä pikimmiten energiantarpeen helpottamiseksi. Tällä sivustolla on luettavissa muutamia aiheeseen liittyvä artikkeleita, joita lukemalla pääset tutustumaan esimerkiksi aurinkovoimaan ja siihen liittyviin faktoihin. Toinen artikkeli käsittelee jätteen ja jäteveden valjastamista energianlähteeksi ja sitä, kuinka se on mahdollista ja mitä kaikkea se pitää sisällään. Lisäksi löytyy yksi artikkeli, jossa nostetaan esille maakaasun käyttö energianlähteenä ja jossa tarkastellaan sen asemaa tämän hetken Suomessa sekä kotitalouksissa että kiinteistöjen käytössä.

Mikäli et ole aivan perillä viime aikojen tilanteesta energiankäytön suhteen ja siitä, mitkä vaihtoehdot ovat tällä hetkellä varteenotettavimpia silloin kun tarkoitus on ottaa käyttöön jokin tehokkaimmista ja ympäristöä vähiten kuormittavimmista energianlähteistä kuten uusiutuvan energian lähteistä, tarjoaa tämä sivusto mahdollisuuden päivittää tietämystään. Täältä löydät kompaktin, selkeästi selitetyn ja useaa eri näkökantaa hyödyntävän suomenkielisen tietopaketin aiheesta, jonka tärkeyttä ei näinä päivinä todellakaan voi liikaa korostaa!